'Onheil dreigt bij PSV-opponent: hoofdsponsor trapt op de rem door giga-crisis'

'Onheil dreigt bij PSV-opponent: hoofdsponsor trapt op de rem door giga-crisis'

08-10-2015 10:14
2

Onheil dreigt voor VfL Wolfsburg. De Champions League-opponent van PSV wordt al jarenlang flink gesponsord door Volkswagen, maar omdat het miljardenbedrijf kampt met een ernstige crisis, zullen de investeringen in de Duitse topclub waarschijnlijk flink worden teruggeschroefd in de komende seizoenen. 

Bild meldt dat donderdag. Matthias Müller, de topman van Volkswagen, kondigde begin deze week al aan dat er 'kritisch wordt gekeken' naar de uitgaven van het autoconcern aan sportsponsoring. Er speelt momenteel een zogenaamd dieselschandaal en experts hebben berekend dat Volkswagen naar schatting zo'n 46 miljard (!) euro verlies zal lijden vanwege alle commotie. 

Wedden

Meer odds

Volgens diverse bronnen investeert het concern jaarlijk om en nabij de honderd miljoen euro in Wolfsburg. Afgelopen seizoen won de club van Oranje-spits Bas Dost nog de DFB Pokal en eindigde het op de tweede plaats in de Bundesliga. "Het is duidelijk dat wij ook onze rol gaan spelen in dit verhaal, maar voorlopig maken we ons geen zorgen", wordt Klaus Allofs, sportief directeur van Die Wölfe, geciteerd in de Duitse pers. 

Wolfsburg is de aanstaande opponent van PSV in de Champions League. Op 21 oktober staat het treffen in Duitsland op het programma.