Ik zou zeggen: laat Friesland zich nu beperken tot goede Chinese restaurants

"Ik zou zeggen: laat Friesland zich nu beperken tot goede Chinese restaurants"

08-10-2015 11:58
6

Bij sc Heerenveen is het momenteel erg onrustig. Er is een bestuurlijke crisis gaan de en bovendien zouden investeerders uit China bezig zijn met een mogelijke overname van de Friese club. Gaston Sporre, voormalig interim-voorzitter van de Friezen, denkt niet dat Heerenveen moet wagen aan een dergelijk avontuur. 

"Hoe meer tumult er binnen een club is en hoe minder sponsors er zijn, hoe sneller je vlucht in allerlei excentrieke toestanden", vertelt Sporre donderdag in de Leeuwarder Courant. "Ik zou zeggen: laat Friesland zich nu beperken tot goede Chinese restaurants, begeef je niet in dit soort exotische uitstapjes."

"Je kunt als club best nieuwe paden inslaan, maar doe het normaal en naar de Friese normen. Dit past niet bij Heerenveen", vervolgt hij. "Het moet tegenwoordig allemaal maar nieuw en flitsend. De sky is the limit. Maar mensen, gebruik toch je boerenverstand. Maak even minder ruzie in het bestuur, schroef desnoods je begroting even terug. Dit mist elke realiteitszin. De kans op een Elfstedentocht is groter dan dat dit uiteindelijk doorgaat."