Mogelijke Oranje-debutant: Het lijkt hier soms wel een flipperkast

Mogelijke Oranje-debutant: "Het lijkt hier soms wel een flipperkast"

08-10-2015 12:15
1

Eindelijk kwam het er dan van: Virgil van Dijk maakte op de laatste dag van de zomerse transfermarkt de overstap van Celtic naar Southampton. De Oranje-verdediger is aanbeland in het beloofde land. 

Van Dijk had het gevoel dat hij na twee seizoenen bij de landskampioen van Schotland was uitgeleerd. "Bij Southampton leer ik in iedere wedstrijd zo ontzettend veel meer eigenlijk dan dat ik in twee jaar bij Celtic heb gedaan", tekent de Britse pers donderdag op uit de mond van de voormalig FC Groningen-speler. 

"Het gaat in Engeland nog veel sneller dan in Schotland. Soms lijkt het hier wel een flipperkast, zo hard gaat de bal heen en weer. Ik moest daar echt even aan wennen. Ik heb inmiddels vijf duels gespeeld voor Southampton en de start was echt pittig. Nu gaat het volgens mij al een stuk beter."

Van Dijk heeft zijn eerste doelpunt voor The Saints al gemaakt. Hij scoorde met het hoofd in het competitieduel met Swansea City. Aanstaande zaterdag kan de verdediger zijn debuut maken voor Oranje. Voor het Nederlands elftal staat er dan een kwalificatieduel met Kazachstan op het programma.