Platini haalt woest uit naar FIFA: Bewuste poging mij te beschadigen

Platini haalt woest uit naar FIFA: "Bewuste poging mij te beschadigen"

08-10-2015 13:11
8

De FIFA probeert Michel Platini bewust te beschadigen. Dat stelde de UEFA-voorzitter donderdag in een verklaring, uitgegeven vlak voordat bekend werd dat hij samen met Sepp Blatter voor negentig dagen is geschorst door de wereldvoetbalbond.

De twee mogen geen voetbal-gerelateerde zaken uitvoeren tijdens hun schorsing, die doorloopt zolang het openbaar ministerie van Zwitserland het onderzoek naar fraude en corruptie bij de FIFA niet heeft afgerond. Platini schreef donderdagochtend, net voor de bekendmaking van zijn schorsing, dit: "Ik kreeg gisteravond te horen dat de onderzoekskamer van de ethische commissie de intentie heeft om de juridische kamer de aanbeveling te doen om mij voor negentig dagen te schorsen."

"Het betreft een serieuze zaak, zeker omdat de informatie afkomstig lijkt van een officiële FIFA-bron. Dit terwijl de ethische commissie volstrekt onafhankelijk opereert. Het is bewust gelekt in een poging mijn reputatie te beschadigen." Platini belooft volledige medewerking aan het Zwitsese onderzoek. "Het is de FIFA die de regels minacht."

Platini wil zich nog steeds verkiesbaar stellen als nieuwe FIFA-voorzitter. "Vanmorgen heb ik de brieven ingediend waarin nationale bonden hun steun aan mij uitspreken. Ik weet zeker dat we samen uit deze moeilijke periode komen."