Mourinho laat zich niet uit de tent lokken: Zou van alles over hem kunnen zeggen

Mourinho laat zich niet uit de tent lokken: "Zou van alles over hem kunnen zeggen"

08-10-2015 13:38
2

José Mourinho werd eerder deze week fors bekritiseerd door Fabio Capello. Inmiddels heeft de Chelsea-manager gereageerd op de uitspraken van de gewezen bondscoach van Rusland. 

Capello zei in Italiaanse media onder meer dat het de schuld is van The Special One dat Chelsea zo dramatisch aan het Premier League-seizoen is begonnen. "Hij mat zijn spelers fysiek helemaal af. Na anderhalf, nog geen twee jaar is de selectie volledig afgebrand", zo sprak Capello.

"Ik heb zijn opmerkingen ook gelezen", reageert Mourinho in La Gazzetta dello Sport. "Een trainer met zijn reputatie zou iets beter na moeten denken voordat hij met dergelijke opmerkingen komt over collega's. Ik zou ook van alles kunnen zeggen over zijn werk bij de nationale ploeg van Engeland, of in Rusland. Maar dat doe ik niet. Ik praat met respect over andere managers", aldus Mourinho. 

Het bestuur van Chelsea sprak afgelopen week, kort na de ontluisterende thuisnederlaag tegen Southampton, het vertrouwen uit in de oefenmeester. "Dat maakt me trots. Dat laat zien dat Roman Abramovich (de eigenaar van Chelsea, red.) nog gelooft in de trainer die zijn club drie Premier League-titels heeft bezorgd. Ik bedank hem daarvoor en ik ga keihard aan de slag om Chelsea weer op de rails te krijgen."