Necid geeft niets om Oranje: Tuurlijk hebben die jongens wat tegen me gezegd

Necid geeft niets om Oranje: "Tuurlijk hebben die jongens wat tegen me gezegd"

08-10-2015 14:04

Tsjechië kan in de de komende week beslissen over het lot van Oranje. Het land plaatste zich al voor het EK 2016, maar dat geldt níet voor de aanstaande opponenten Turkije en Nederland. 

Bij de Tsjechen staat Tomás Necid in de spits. Hij speelde in het nabije verleden in de Eredivisie, voor PEC Zwolle, en verdient tegenwoordig zijn geld bij het Turkse Bursaspor. Bij zijn nieuwe club gaat het uitstekend met hem. In vier competitieduels scoorde hij zes keer. "Ik voel me goed, ik ben er klaar voor. Voor mij is dat het belangrijkst", blikt de lange spits met Tsjechische media vooruit op de aanstaande interlands.

Wil Oranje nog een kans maken op plaatsing voor de play-offs, dan moet Turkije minimaal één keer verliezen en zal de ploeg van Danny Blind zélf tweemaal moeten winnen. Uiteindelijk zal het Necid een zorg zijn welke van de twee landen zich plaatst. Hij wil gewoon zijn werk doen. "Het maakt me niet uit of ik tegen Turkije, Nederland, Engeland of San Marino speel. Ik wil alleen maar elke minuut spelen en scoren."

"Natuurlijk hebben de jongens van Bursaspor wat tegen me gezegd. Maar het maakt me niet uit welk land via de play-offs naar het EK gaat", vervolgt hij. "Ik ben benieuwd wat we in de komende twee wedstrijden de fans kunnen laten zien. De Turken komen naar Praag om te winnen, maar dat willen we zelf ook."