'Tussenpersonen willen functie bij Heerenveen voor Chinese deal'

'Tussenpersonen willen functie bij Heerenveen voor Chinese deal'

08-10-2015 14:14
18

Er komen steeds meer schimmige details naar buiten over de deal die een Chinese investeringsmaatschappij met sc Heerenveen zou willen sluiten.

Volgens Omrop Fryslan eisten de tussenpersonen die het Chinese BSIM en Heerenveen met elkaar in contract brachten een opmerkelijke beloning. Ze wilden 25.000 euro, plus een functie bij sc Heerenveen. Bij de eredivisionist is een tweespalt ontstaan door de interesse uit China.

Een deel van het bestuur wilde het gesprek met de Chinezen wel aangaan, maar onder meer voorzitter Jelko van der Wiel niet. Van der Wiel heeft inmiddels een aangetekende brief ontvangen dat het stichtingsbestuur hem zaterdag op non-actief zou zetten.

"Ik ben kritisch, wil openheid van zaken. Ik denk dat dat een van de redenen is dat ik van het toneel moet verdwijnen. De gesprekken met de Chinese partij zijn ook achter mijn rug om gevoerd", zei Van der Wiel woensdag tegen de NOS. "Dat is bizar. Je kunt niet op eigen houtje met zo'n partij om tafel gaan zitten. Ze zijn niet met het clubbelang bezig, maar met hun eigen belang."