'Van Gaal pest doelman weg: geen kluisje, geen foto, andere trainingstijden'

'Van Gaal pest doelman weg: geen kluisje, geen foto, andere trainingstijden'

08-10-2015 14:59
5

De verstoorde relatie tussen Manchester United-manager Louis van Gaal en doelman Victor Valdés begint ernstige vormen aan te nemen. Dat blijkt uit een artikel in The Guardian donderdag.

Valdés mag dit seizoen niet meer een eigen kluisje hebben in de kleedkamer, is buiten de officiële teamfoto van Manchester United gelaten en mag zelfs niet meer trainen met de beloften of jeugdspelers. Zijn trainingsschema wordt zo ingevuld, dat hij op tijden traint wanneer spelers van het eerste elftal niet op de club zijn.

Valdés mag zich pas in de middag melden als de hoofdmacht 's ochtends traint. En zelfs wanneer het tijdstip van de training van het eerste elftal wijzigt, wordt de Spanjaard ook een nieuwe trainingstijd gegeven.

De ruzie tussen Van Gaal en Valdés zou begonnen zijn toen de doelman vorig seizoen weigerde om bij de beloften mee te spelen. Sindsdien negeert de coach hem volledig. Valdés heeft overigens een andere versie: namelijk dat hij Van Gaal uitlegde dat hij extra wedstrijden bj de beloften niet nodig had om weer fit te worden, en dat leidde tot een woordenwisseling.

Valdés dacht dat de kou echter allang weer uit de lucht was, totdat hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen constateerde dat zijn naamplaatje van zijn kleedkamerlocker gehaald was en hij niet geïnformeerd was over het moment waarop de teamfoto gemaakt zou worden. Volgens The Guardian koestert Valdés geen wrok jegens Manchester United, maar wél jegens Van Gaal.