Feyenoord-ster: Qua selectie veel veranderd, maar die warmte is er nog steeds

Feyenoord-ster: "Qua selectie veel veranderd, maar die warmte is er nog steeds"

08-10-2015 15:50
2

Dirk Kuyt is van plan om nog jaren door te voetballen. In het Feyenoord-magazine Hand in Hand vertelt de 35-jarige aanvaller over zijn ambities met de Rotterdamse club. 

Kuyt vertrok in 2006 uit De Kuip. Na avonturen bij Liverpool en Fenerbahçe keerde hij deze zomer terug bij zijn oude liefde. Veel veranderd is er volgens hem niet. "Je speelt nog steeds in een fantastisch stadion en veel mensen van toen werken nog steeds hier. De warmte van die mensen is hier nog steeds. Qua spelersgroep is er heel veel veranderd. Destijds was ik een jonge speler die in een team speelde met ervaren jongens als Van Hooijdonk, Paauwe, Lodewijks en kort met Bosvelt. Nu ben ik de ervaren speler. Eén ding is zeker, Feyenoord is altijd mijn club gebleven."

Kuyt kwam onlangs een oude bekende tegen en haalde met hem herinneringen op. "Eigenlijk kijk ik niet zo vaak terug, ik heb altijd vooruitgekeken en naar de volgende wedstrijd toegeleefd. Het is heel gek, maar ik sprak onlangs Alfons Groenendijk over vroeger. Hij was 34 toen ik zeventien was en hij haalde mij op om naar Utrecht te rijden. We realiseerden ons dat die zeventien jaar voorbij zijn gevlogen. Dat komt ook omdat ik nog steeds alleen maar vooruitkijk."

"Ik ben natuurlijk trots dat ik successen heb gehaald met Oranje en met Liverpool op Anfield Road", gaat hij verder. "Ik heb op het allerhoogste niveau gespeeld tegen clubs als Real Madrid, Barcelona, Milan, Chelsea, noem maar op. Ik heb gewoon heel veel hoogtepunten beleefd als ik daarop terugkijk. Voorlopig blijf ik echter vooruitkijken en hoop ik dat het moment dat ik alleen nog maar kan terugkijken, lang voor me uitgeschoven blijft."