Kritisch Ajax-publiek pruimt verdediger wél: Lat ligt hoger dan bij andere clubs

Kritisch Ajax-publiek pruimt verdediger wél: "Lat ligt hoger dan bij andere clubs"

08-10-2015 16:55
14

Kenny Tete maakt zich op voor zijn debuut in Oranje. Omdat de jonge verdediger feitelijk de enige rechtsback is in de selectie van het Nederlands elftal, lijkt hij in het cruciale EK-kwalificatieduel met Kazachstan van aanstaande zaterdag aan de aftrap te staan. 

Tete is dit seizoen doorgebroken in de Eredivisie. Hij valt met name in positieve zin op met zijn handelsmerk: de tackle. Vroeger moest hij zich tijdens pleintjesvoetbal op die manier wapenen tegen zijn vrienden Luciano Narsingh en Oussama Assaidi. "Zij waren ouder, dus ik moest er hard in. Het is net als op een veld, alleen op straat kom je harder terecht. Ik had regelmatig een gat in mijn broek", vertelt de Ajacied aan ANP. 

"Ik wilde altijd verdediger worden. Jaap Stam was mijn voorbeeld", onthult hij verder. "Ik kick op een tackle of onderschepping. Het publiek waardeert dat ook", aldus Tete, die in de smaak valt bij het kritische thuispubliek van Ajax. "Ondanks de fluitconcerten van de laatste weken krijg ik soms applaus."

"Al helpt fluiten niet", zegt Tete over de situatie bij Ajax, dat zondag pijnlijk onderuit ging tegen PSV. "We staan nog wel gewoon bovenaan, maar bij ons ligt de lat hoger dan bij andere clubs."