Groningen krijgt onverwacht bezoek: In Engeland gaat het gewoon om winnen

Groningen krijgt onverwacht bezoek: "In Engeland gaat het gewoon om winnen"

08-10-2015 17:14

Maikel Kieftenbeld maakte afgelopen zomer de verrassende overstap van FC Groningen naar Birmingham City. Donderdagmiddag ging de controlerende middenvelder even op visite bij zijn oude werkgever. 

Kieftenbeld was toeschouwer bij het oefenduel tussen Groningen en Sparta (0-1). "Ik las dat FC Groningen vanmiddag moest voetballen. Ik heb lekker geluncht in de stad en nu even lekker kijken. Iedereen zien, is wel leuk. Ik heb net even staan praten met Rasmus Lindgren", vertelt hij aan RTV Noord. 

In Engeland bevalt het hem erg goed. "We hebben al aardig wat wedstrijdjes gespeeld in het Championship. Ik ben eigenlijk gelijk gaan spelen, dat zorgt er wel voor dat snel went aan het voetbal en aan je teamgenoten. De resultaten gaan ook redelijk. Dus het is leuk om in Birmingham te spelen", gaat de rechtspoot verder. 

Kieftenbeld ondervindt op het tweede niveau van Engeland de verschillen met de Eredivisie aan den lijve. "Mensen vragen weleens: is het wel goed voetbal? Ik snap wel wat ze daarmee bedoelen, maar wat is de definitie van goed voetbal? Hier ligt de nadruk meer op positiespel, daar gaat het gewoon om winnen."