Hoedt heeft helder doel: Zou het mezelf kwalijk nemen als ik het WK niet haal

Hoedt heeft helder doel: "Zou het mezelf kwalijk nemen als ik het WK niet haal"

08-10-2015 17:51
3

Wesley Hoedt maakt zich momenteel met Jong Oranje op voor het thuisduel met Jong Slowakije. In zijn hoofd is de verdediger van SS Lazio al bezig met een toekomst bij het 'grote' Oranje, zo laat hij donderdag weten aan Metro. 

"Ik heb voor mijn gevoel de potentie om het Nederlands elftal te halen. Het WK 2018 in Rusland moet voor mij een doel zijn, ik zou het mezelf kwalijk nemen als dat niet lukt", verklaart de 21-jarige verdediger, die AZ afgelopen zomer inruilde voor de Italiaanse topclub. 

Bij Lazio heeft Hoedt drie Nederlandse teamgenoten: Ricardo Kishna, Edson Braafheid en Stefan de Vrij. "Het is echter niet zo dat we elkaar altijd en overal opzoeken, maar het is toch lekker dat je even Nederlands kunt praten", vertelt hij. "Soms gaan we ook met zijn allen een hapje eten. Het leven in Rome is fantastisch, het is een hele mooie stad. Door het drukke programma zijn we echter veel van huis, maar gelukkig kunnen onze vriendinnen het goed met elkaar vinden."

Het niveau in de Serie A is onvergelijkbaar met dat in Nederland, ondervond Hoedt onlangs in het duel met het gepromoveerde Frosinone. "Het is niet te vergelijken met een promovendus in Nederland. Als je met AZ 2-0 voorstond tegen een laag geklasseerd team, was de klus in principe geklaard. Maar de spelers van Frosinone brachten in het veld zoveel overtuiging, kracht en geloof dat het echt een keiharde strijd was. Tot nu toe is elke wedstrijd in de Serie A oorlog."