Genoemde opvolger Blind valt alvast af: Neem vooral die andere Ronald

Genoemde opvolger Blind valt alvast af: "Neem vooral die andere Ronald"

08-10-2015 19:24
11

Ron Jans heeft geen trek in een baan als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat zegt de succesvolle PEC Zwolle-trainer donderdag tegen Voetbal Inside.

Jans beleeft opnieuw een uitstekende seizoenstart met de Zwollenaren. Opgeteld met de moeilijkheden van Oranje onder bondscoach Danny Blind, zou de 57-jarige coach misschien wel een geschikte opvolger zijn. "Ja, dat wil ik niet. Geen trek in", countert Jans in gesprek met het voetbalpraatprogramma.

Wedden

Meer odds

"Het is mijn passie om dagelijks met een ploeg te werken én ik vind dat de bondscoach van het Nederlands elftal een topclub moet hebben geleid. Dat heb ik nooit gedaan. Hij moet ook veel internationale ervaring hebben. Ik zet een kruis door mijn eigen naam."

Jans heeft wel wijze raad voor de KNVB. "Mijn volledige naam is Ronald, maar neem vooral die andere", doelt hij op Ronald Koeman. "Hij doet het hartstikke goed bij Southampton en als hij daar klaar is, dan moet hij het worden. Blind zit in zo'n lastige situatie. Is hij gelukkiger dan ik? Ik kan het me niet voorstellen."