'Heerenveen gooit zichzelf in financiële afgrond bij geruchtmakend ontslag'

'Heerenveen gooit zichzelf in financiële afgrond bij geruchtmakend ontslag'

08-10-2015 20:18
6

Het is alarmfase één in het Abe Lenstra Stadion. Het bestuur van sc Heerenveen is verdeeld over het lot van Jelko van der Wiel en een vertrek van de voorzitter kan voor grote problemen zorgen.

Van der Wiel zit op de schopstoel in Heerenveen en de verwachting is dat hij op de aandeelhoudersvergadering van zaterdag wordt ontslagen. Dat blijft niet zonder gevolgen. Als de preses moet vertrokken, verdampt volgens De Telegraaf in één klap ruim een miljoen euro aan sponsorinkomsten.

Meer dan tien sponsoren hebben aangegeven de geldkraan dicht te draaien als Van der Wiel wordt ontslagen. Het voetbalhart verdwijnt dan voor 'snelle jongens', die in zee willen met Chinese investeerders, is de mening van de geldschieters. En dat is onaanvaardbaar.

De miljoen euro die dreigt te verdampen is ruim tien procent van het totale sponsorbedrag dat Heeerenveen per jaar opstrijkt (negen miljoen). Van der Wiel wacht het allemaal af. "Ik ben kritisch, wil openheid van zaken. Ik denk dat dat een van de redenen is dat ik van het toneel moet verdwijnen", zei hij eerder.