Barça-kracht geeft zich bloot: Lijden, ik ben bang om een fout te maken

Barça-kracht geeft zich bloot: "Lijden, ik ben bang om een fout te maken"

08-10-2015 21:40
1

Het spelen van wedstrijden is puur afzien voor Javier Mascherano. Niet conditioneel, maar mentaal gaat de Argentijnse verdediger van FC Barcelona door een diep dal van negentig minuten.

Mascherano gelooft voetballers niet die zeggen te genieten van wedstrijden. "Het is negentig minuten lang lijden", beweert hij in gesprek met Panenka. "Ik ben volledig gefocust en ben bang om een fout te maken. Dat is het ergste wat je kan overkomen op een voetbalveld, in een vol stadion."

Wedden

Meer odds

"Jongens die zeggen: 'Ik ga het veld en ga lekker genieten', geloof ik niet. Onzin. Ik geniet als ik aan het trainen ben, maar de negentig minuten die ik een paar keer per week moet spelen is gewoon geen pretje."

In dienst van Barcelona transformeerde Mascherano van verdedigende middenvelder naar centrale verdediger. "Een goede zaak, want anders had ik niet meer voor Barça gespeeld. Het was voor mij bijna onmogelijk om hier op het middenveld te spelen. Hoewel ik van nature geen centrale verdediger ben, probeer ik het goed te doen. Ik speel eigenlijk liever als middenvelder."