Liverpool rondt 'toptransfer' definitief af: Klopp nieuwe manager

Liverpool rondt 'toptransfer' definitief af: Klopp nieuwe manager

08-10-2015 22:01
7

Liverpool heeft donderdagavond de aanstelling van Jürgen Klopp afgerond. De Duitse trainer is de opvolger van Brendan Rodgers, die zondag het veld moest ruimen.

Liverpool kondigde meteen na het ontslag van Noord-Ier aan naar een opvolger op zoek te gaan. Klopp stond bovenaan het verlanglijstje en is het nu ook geworden. De nieuwe manager tekent voor drie jaar op Anfield, waar hij de traditieclub aan nieuwe successen moet helpen.

Klopp is de twintigste manager in de geschiedenis van Liverpool en pas de tweede van Duitse komaf in de Premier League, na Felix Magath bij Fulham. The Reds hebben voor vrijdagmiddag een persconferentie op de agenda gezet voor een uitgebreide presentatie aan pers en publiek.

Eerder op de dag lekte al uit dat Klopp twee assistenten meeneemt naar Engeland, terwijl de Nederlanders in de 'backroom staff' mogen blijven zitten. Klopp stond eerder aan het roer bij FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund, waar hij afgelopen zomer na onder meer twee landstitels en een Champions League-finale afscheid nam.