Santos stopt voorspelling 'in doosje' en biedt zich aan bij Nederlandse clubs

Santos stopt voorspelling 'in doosje' en biedt zich aan bij Nederlandse clubs

08-10-2015 22:25
3

NEC behoort tot de verrassingen in het nog prille Eredivisie-seizoen. Eén van de pijlers onder het Nijmeegse succes luistert naar de naam Christian Santos.

Na een moeizame start van het seizoen is het gaan draaien bij de Venezolaanse aanvaller, met zijn omhaal tegen ADO Den Haag (4-1 zege) als hoogtepunt. Het had weinig gescheeld of NEC had niet meer over hem kunnen beschikken, maar het Real Betis van Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel zette de belangstelling afgelopen zomer niet door.

"Ik ben 27 nu en heb nog wel een paar jaar te gaan. Mijn contract loopt af, ik sta open voor alles. In Nederland of in het buitenland, dat maakt me niet uit", aldus Santos in gesprek met Voetbal International over zijn ambities. "Eerst bij NEC presteren. Ik wil me verbeteren. Sterker worden en de bal beter kunnen vasthouden."

"Ik stel mezelf altijd doelen. Die noteer ik dan en dat papier doe ik in een doos. Ik hou die voorspelling voor mezelf, maar meestal klopt het. Vorig seizoen had ik opgeschreven dat ik kampioen wilde worden in de Jupiler League en 28 keer zou scoren. Ik zat in de buurt, ik maakte er 23 in het kampioensjaar", besluit Santos.