Feyenoord-trein wordt Kramer fataal: Hij is zeker geen first-offender

Feyenoord-trein wordt Kramer fataal: "Hij is zeker geen first-offender"

09-10-2015 07:01
28

Terwijl Feyenoord hoopte op vrijspraak voor Michiel Kramer, plakte de aanklager betaald voetbal er een wedstrijd schorsing aan vast. De spits moet mogelijk vier wedstrijden, onvoorwaardelijk, brommen vanwege een duw in het gezicht van De Graafschap-speler Ted van de Pavert.

In dat duel, dat in 1-2 voor Feyenoord eindigde, nam arbiter Danny Makkelie de duwende dan wel slaande beweging van Kramer niet waar. Er werd dan ook niet voor dat akkefietje gefloten. "Ik zag dat er over een weer werd vastgehouden", vertelt Makkelie volgens het Algemeen Dagblad. "Ik floot pro-actief om te voorkomen dat de situatie zou escaleren. Ik had geen idee wie de aanstichters waren."

Wedden

Meer odds

Kramer reageerde zelf ook op de ophef. "Ik zag Van de Pavert bezig met Sven van Beek, later met Marco Vejinovic. Ik heb hem weggeduwd. Daarbij heb ik hem per ongeluk in het gezicht geraakt. Er werd volop geduwd en getrokken. Ik deed het om onze positie te handhaven. Bij Feyenoord maken we verdedigend vaak een treintje, daarmee willen we voorkomen dat tegenstanders ons uiteen krijgen."

De aanklager vindt dat Feyenoord de ernst van de situatie niet goed heeft ingezien en dat het in beroep gaan tegen de aanvankelijke strafeis geen goede keuze was. "Dit was evident een rode kaart. De eis van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, was zeer redelijk. Normaal is dat bij dit soort vergrijpen de eis voor first-offenders, en dat is de heer Kramer zeker niet", aldus de aanklager.