Memphis regisseur in eigen film: 'Volgende vraag, wil ik het niet over hebben'

Memphis regisseur in eigen film: 'Volgende vraag, wil ik het niet over hebben'

09-10-2015 07:19
27

Memphis Depay weigerde dinsdag om met de schrijvende pers te praten. De Manchester United-speler stond wel RTL7 te woord en kwam donderdag terug op zijn besluit, want ook in het Algemeen Dagblad deed hij zijn verhaal. Maar... Wel onder Memphis' voorwaarden.

Memphis wil het namelijk niet hebben over dinsdag, toen hij dus niet met de schrijvende pers sprak. "Daar wil ik het niet over hebben", luidt het korte antwoord. De multifunctionele speler lijkt argwanend en praat alleen over het EK 2016. Althans, over de kwalificatie voor het toernooi. "We kunnen het wel over het EK gaan hebben, maar we zullen ons toch eerst moeten kwalificeren. Het is een toernooi waar Nederland gewoon bij hoort te zijn. Als kind zat ik voor de televisie, keek ik alle duels."

"Het zou een enorme teleurstelling zijn als we er niet bij zijn, maar ook daar wil ik het niet over hebben." Zo blijft er weinig over om over te praten. Over Memphis zelf dan maar? "Ik ben iemand die het verschil kan maken, dus ik snap dat mensen veel van mij verwachten.'' Op het WK 2014 presteerde Memphis prima, maar nu is hij de ster. "Natuurlijk is dat anders. Nee, dat maakt het niet moeilijker. Bij het WK was er rond mij een ander verwachtingspatroon. Maar nu hebben we het toch over het WK, dat ligt achter ons. Dat beeld moet geen grote rol gaan spelen bij jezelf, je moet gewoon blijven doen waar je goed in bent."

En dat doet Memphis ook in Engeland bij United. "Volgende vraag, ik wil het niet over Engeland hebben. Ik wil over de wedstrijd van zaterdag praten." Niet heel even over United? Kon Memphis bij PSV soms op tachtig procent spelen? "Dat is niet waar, ik vind dat je dat onderschat. Bij PSV speelden we ook wedstrijden in Europa." Kazachstan dus, aanstaande zaterdag de tegenstander van Oranje. Winnen is het credo om nog kans te maken op een wonder."Je verwacht vooraf niet dat het zover zou kunnen komen", stelt Depay, die nog gelooft in een stunt.