In het kort: De Goeij maakt promotie bij ADO, Ziyech debuteert voor Marokko

In het kort: De Goeij maakt promotie bij ADO, Ziyech debuteert voor Marokko

09-10-2015 21:18

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

De Goeij aan de slag bij eerste elftal ADO Den Haag
Ed de Goeij gaat de komende tijd aan de slag als keeperstrainer van ADO Den Haag. Onder meer Omroep West meldt dat vrijdag. De oud-international en voormalig speler van onder meer Feyenoord en Chelsea vervangt tijdelijk Arno van Zwam. Hij heeft verplichtingen met het Nederlands elftal. De Goeij (48) werd afgelopen zomer naar de residentieclub gehaald om de jeugd te trainen. Nu wordt hij dus tijdelijk doorgeschoven. 

Ziyech debuteert voor Marokko
Hakim Ziyech heeft vrijdagavond zijn debuut gemaakt voor de nationale ploeg van Marokko. De aanvoerder van FC Twente verscheen aan de aftrap in het oefenduel met Ivoorkust, dat om 20:00 uur is begonnen. Ziyech besloot onlangs om Marokko te verkiezen boven het Nederlands elftal. Ook Feyenoorder Karim El Ahmadi startte in de basis.

Götze maandenlang aan de kant
Bayern München en het Duitse nationale elftal moeten het lange tijd stellen zonder Mario Götze. De middenvelder heeft donderdag tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland (1-0 verlies) een spierscheuring opgelopen en staat naar verwachting tien tot twaalf weken aan de kant. Dat meldt zijn club Bayern via haar website.

FIFA overweegt verkiezingen uit te stellen

De FIFA denkt er over na om de presidentsverkiezingen uit te stellen nu voorzitter Sepp Blatter en UEFA-collega Michel Platini voor negentig dagen geschorst zijn. De verkiezing staat gepland op 26 februari. Kandidaten kunnen zich tot 26 oktober aanmelden. Door de recente ontwikkelingen staat het uitstellen van de verkiezing nu als belangrijkste agendapunt genoteerd voor de komende vergadering.

Real zonder Benzema tegen PSG
Na Paul Pogba moet ook Karim Benzema de interland van Frankrijk tegen Denemarken missen. De spits van Real Madrid heeft in het oefenduel met Armenië (4-0) een hamstringblessure opgelopen. Daar is de Fransman zo'n drie weken zoet mee, waardoor hij de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain moet missen.

Hasselbaink wordt beloond
Jimmy Floyd Hasselbaink is in de Engelse League One verkozen tot Manager van de Maand. De voormalig topspits doet het uitstekend met zijn club Burton Albion. Momenteel mag de ploeg zich lijstaanvoerder noemen op het derde niveau van Engeland. Hasselbaink heeft sinds november 2014 de leiding bij Albion, dat hij vorig seizoen naar promotie gidste. 

Colombia start uitstekend
Met PSV-verdediger Santiago Arias in de ploeg is Colombia donderdag uitstekend begonnen aan de WK-kwalificatiereeks. In de Colombiaanse stad Barranquilla werd Peru met 2-0 verslagen. Teofilo Gutierrez en Edwin Cardona scoorden. Dinsdag staat voor Colombia de confrontatie met Uruguay op het programma. 

Chili pakt Brazilië
Chili heeft goede zaken gedaan in de WK-kwalificatie. Het Zuid-Amerikaanse land won van Brazilië (2-0). Felipe Gutierrez speelde niet mee, maar zag Eduardo Vargas en Alexis Sanchez scoren. Argentinië verloor met 0-2 van Ecuador en staat dus samen met Brazilië na de eerste speelronde in de poule op de gedeelde laatste plek.

Serero laat zich zien
Thulani Serero was donderdagnacht (Nederlandse tijd) van grote waarde voor zijn land Zuid-Afrika. De middenvelder van Ajax leverde de assist voor het enige doelpunt in het oefenduel met Costa Rica. Al na negen minuten bediende Serero zijn collega Andile Jali, speler van het Belgisch Oostende. Dat bleek na het eindsignaal van de Mexicaanse arbitrage het beslissende doelpunt van de oefenwedstrijd.

Mogelijk 750e Oranje-international
In de komende uitwedstrijd tegen Kazachstan kan de 750e Oranje-international in actie komen. Momenteel staat de teller op 747 spelers die ooit voor Oranje hebben gespeeld. In de selectie zitten vijf spelers die kunnen debuteren: Jeroen Zoet, Kenny Tete, Virgil van Dijk, Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi. De KNVB neemt dan ook de nodige haasjes mee.

Weer blessure De Graafschap
Het zit De Graafschap niet mee. Sportief gezien gaat het de club niet voor de wind, maar ook op personeel vlak niet. Aanvaller Nathan Kabasele, gehuurd van RSC Anderlecht, raakte namelijk geblesseerd bij Jong België. De verwachting is dat hij vanwege een liesblessure enkele weken buitenspel staat. "Erg vervelend dit, maar je doet er niets aan. Na het weekend komt hij weer naar Doetinchem, dan gaan we de balans opmaken", aldus trainer Jan Vreman op de clubsite.

Veranderingen binnen Utrecht
FC Utrecht gaat na dit jaar verder zonder manager spelerszaken Edwin de Kruijff. Hij vertrekt aan het eind van 2015 op eigen verzoek, meldt het Algemeen Dagblad. Erik ten Hag, de hoofdtrainer, wordt ook de technisch verantwoordelijke man bij Utrecht. De club schuift Jordy Zuidam door naar de functie van assistent technisch manager van Ten Hag.