Terim haalt uit naar Blind: Nu halen ze trucs uit buiten het veld

Terim haalt uit naar Blind: "Nu halen ze trucs uit buiten het veld"

09-10-2015 19:44
9

De Turkse bondscoach Fatih Terim heeft vrijdag op de persconferentie uitgehaald naar Danny Blind. De keuzeheer is niet te spreken over de e-mail die de Oranje-bondscoach naar de Tsjechische bondscoach Pavel Vrba stuurde.

Blind zou Vrba slechts hebben gefeliciteerd met de Tsjechische EK-plaatsing, maar volgens Terim zit daar meer achter. "Je hoeft niet heel intelligent te zijn om te begrijpen wat daar de onderliggende bedoeling van was. Ik wilde eigenlijk geen kritiek uitdelen aan een collega, maar zo doet een echte gentleman dat niet."

Terim deelde vervolgens nog een sneer uit aan Blind. "Nederland heeft twee keer de kans gehad om ons te verslaan. Maar dat hebben ze niet gedaan. Nu halen ze trucs uit buiten het veld. Nederland was de topfavoriet in deze poule, maar nu wij op de derde plaats staan, weet ik zeker dat we de play-offs gaan halen", aldus de coach, die het geen probleem vindt dat Oranje zaterdag eerder speelt dan Turkije. "Het resultaat van Nederland gaat geen enkele rol spelen op onze tactische keuzes."