Er waren toen zelfs nog jongens in mijn team bij PSV die met Ajax-sokken liepen

"Er waren toen zelfs nog jongens in mijn team bij PSV die met Ajax-sokken liepen"

10-10-2015 07:42
13

De ster van Jorrit Hendrix is rijzende. De controleur van PSV maakte indruk in de topper tegen Ajax, gaf zijn vriend Riechedly Bazoer geen hand en spreekt over zijn jeugdjaren. Toen waren veel jonge PSV'ers fan van Ajax.

Hendrix putte kracht uit het overlijden van zijn vader en werd zelfs al in verband gebracht met een Oranje-selectie. "Op het moment dat ik mijn vader verloor, was ik nog heel afhankelijk van hem. Was net zeventien geworden. Hij bracht me overal naartoe en zag elke wedstrijd. Vanaf mijn achtste was hij er altijd bij. Dat viel in één keer weg. Het was zwaar. Ik zat er echt doorheen. Daarna heb ik er kracht uit geput. Gelukkig is het allemaal goed gekomen", kijkt Hendrix, die een tatoeage nam voor zijn vader, terug in het Algemeen Dagblad.

Tegen Ajax speelde Hendrix sterk. "Ik heb wel vaker goede wedstrijden gespeeld. Maar een topper wordt er extra uitgelicht. Maar natuurlijk: we gaven ze eigenlijk voetballes. Dat is wel lekker." Een minuut voor tijd werd de PSV'er gewisseld. Maar hij keurde oude bekende Riechedly Bazoer geen blik waardig. "Ik ben niet zo van dat handjes geven enzo. Dat doe je niet tijdens Ajax-PSV. Vrienden ben je alleen buiten het veld. Ik heb anderhalf jaar met hem in de A1 van PSV gespeeld. Mooi dat Riechedly nu al bij Oranje zit. Dat heeft hij zelf afgedwongen. Misschien is dat in de toekomst ook voor mij weggelegd."

Daar denkt hij nog niet te veel aan. Ook over een vervolgstap wil Hendrix het niet hebben. "Pas als ik onomstreden ben bij PSV, ga ik eventueel verder kijken. Op dit moment ben ik nog lang niet klaar in Nederland", stelt de middenvelder, die vanaf zijn achtste niet meer voor Ajax maar voor PSV was. "Van huis uit ben ik opgegroeid met Ajax. Dat was zo in die tijd. Maar dat is heel snel over gegaan toen ik bij PSV ging voetballen, op mijn achtste al. Er waren toen zelfs nog jongens in mijn team bij PSV die met Ajax-sokken liepen. In de F'jes of E'jes ofzo. Eigenlijk kan het niet. Maar dan ben je zo jong, je hebt geen idee. Ajax was toen alles in Nederland. Nu waren wij de baas in de Arena. Het kan snel gaan."