Kishna weg bij De Boer: Benadering van deze trainer vind ik gewoon heel fijn

Kishna weg bij De Boer: "Benadering van deze trainer vind ik gewoon heel fijn"

10-10-2015 07:54
2

Ricardo Kishna heeft geen spijt van zijn transfer naar SS Lazio. De buitenspeler, die Ajax verliet voor een nieuw avontuur in Italië, staat versteld van wat zijn ploeggenoot Miroslav Klose allemaal met een bal doet. En wat denkt Kishna eigenlijk van de fraaie stad Rome?

"Ik ben toevallig vorige week voor het eerst de stad in geweest. Na bijna drie maanden! We hebben een beetje geshopt en wat sightseeing gedaan, want er valt veel moois te zien in Rome natuurlijk. Maar normaal wil je na zo'n training echt niet de stad in. Dan ga je op bed liggen of even het zwembad in", vertelt Kishna in De Telegraaf.

De international van Jong Oranje is nu teamgenoot van Klose en is verbaasd over het feit dat hij ondanks zijn leeftijd nog zo dodelijk voor de goal is. "Hij is niet normaal. Alles gaat bij hem op doel. Geef hem een bal en hij ramt hem binnen. Hij is inmiddels ook 37 jaar, maar zó topfit", vertelt Kishna, die goed werd opgevangen bij Lazio. Hij kan nog geen rekening houden met een vaste basisplaats, mede doordat Lazio Kishna rustig brengt. "Ik voel me ook met de dag fitter worden. Ik merk nu dat ik steeds meer inhoud kweek en meer overhoud."

Bij Lazio speelt Kishna lang niet altijd in een 4-3-3-opstelling. "We trainen en spelen hier in heel veel verschillende systemen. Maar anders dan bij Ajax heb je bij Lazio als aanvaller zó veel vrijheid", weet Kishna. En dat komt niet in de laatste plaats door de trainer Stefano Piolo. Bij Ajax boterde het juist niet echt tussen trainer Frank de Boer en Kishna. "Bij Ajax zal het ook voor een gedeelte aan mijzelf hebben gelegen. Maar deze trainer heeft een benadering die ik gewoon heel fijn vind. Na elke wedstrijd gaan we met zijn tweeën een kwartier zitten en bespreken we zaken uit zo’n wedstrijd en andere dingen. Hij praat elke dag met me."