'Bij Oranje proef je alleen chaos; een slechte interland en je kan thuisblijven'

'Bij Oranje proef je alleen chaos; een slechte interland en je kan thuisblijven'

10-10-2015 08:59
1

Deniz Türüç speelde de voorbije jaren in Nederland, maar verkaste afgelopen zomer van Go Ahead Eagles naar het Turkse Kayserispor. In het geboorteland van zijn ouders leeft de EK-kwalificatiestrijd enorm. Turkije kan Nederland een zetje geven. Op wie zet Türüç zijn geld?

Beide landen hopen op de derde plek, want de nummer drie mag play-offs om een EK-ticket spelen. "Ik denk dat Turkije nog wel een misstap maakt, maar eerlijk gezegd zie ik Nederland ook niet twee keer winnen. Dat is al heel lang niet gelukt en ik zou niet weten waarom nu wel", stelt de middenvelder van Kayserispor in het Algemeen Dagblad.

"Rust is de basis voor resultaat. Bij Oranje proef je alleen chaos. Kijk naar het selectiebeleid. Een slechte interland en je kan thuisblijven. Een paar goede wedstrijden bij je club en je wordt meteen opgeroepen", sneert Türüç. "Ik denk en hoop dat Turkije doorgaat. Het is het geboorteland van mijn ouders en ik heb hier de afgelopen maanden veel waardering gevoeld. De ontknoping leeft enorm. Turken zijn emotioneel, hun inzet en beleving zijn gigantisch. De spelers zijn vastberaden. Stuk voor stuk zeggen ze: 'Dit geven we niet meer weg'." Nederland is gewaarschuwd.