Huntelaar gaat discussie aan met Blind: Telt allemaal niet meer, hè

Huntelaar gaat discussie aan met Blind: "Telt allemaal niet meer, hè"

10-10-2015 09:44
8

Klaas Jan Huntelaar start zaterdag namens het Nederlands elftal mogelijk samen met Robin van Persie in de basis tegen Kazachstan. Dat gebeurde voor het laatst in Letland, toen Oranje door goals van Luciano Narsinghe en Georginio Wijnaldum won.

Hoe gaan Huntelaar en Van Persie spelen? "Dat zijn zaken voor de bondscoach. Hij praat wel met ons en wij als internationals ook met hem, maar hij beslist. Het belangrijkste is dat we een goede bezetting voor het doel hebben en onze kansen benutten. Als je een beetje door deze kwalificatie heen kijkt, zie je dat het daar nogal eens aan schortte", weet de sluipschutter van Schalke 04 te vertellen in De Telegraaf.

Ook tegen Kazachstan ging het in het heenduel niet vanzelfsprekend. Oranje moet gewoon winnen, maar Huntelaar houdt een slag om de arm. "Met de wetenschap van onze ontmoeting tegen ze in Amsterdam", kijkt Huntelaar terug naar het duel dat met 3-1 werd gewonnen. Hij scoorde na 62 minuten de gelijkmaker voor Oranje. "Als die bal tegen het netje moet, hè", grinnikt de spits.

Blind koos in de voorgaande wedstrijden voor aparte oplossingen. Tegen IJsland speelde Huntelaar, tegen Turkije was Van Persie de spits, terwijl Luuk de Jong inviel. "Ja, ook daarover is gesproken. Maar het telt allemaal niet meer, hè. Kazachstan verslaan, drie punten pakken en wegwezen." Duidelijke woorden. "Tegenwoordig kan iedereen een muur optrekken voor zijn eigen doel. Ook Kazachstan, ja. Toch moeten wij ervoor zorgen dat we niet voor niets twee keer zes uur in het vliegtuig hebben gezeten", besluit Huntelaar.