Weer twee landen zeker van EK, Hongarije derde na spektakelstuk

Weer twee landen zeker van EK, Hongarije derde na spektakelstuk

11-10-2015 19:47
11

Ook Albanië en Roemenië hebben een EK-ticket bemachtigd. Beide landen wonnen hun EK-kwalificatieduel zondagavond overtuigend en zijn er komende zomer bij.

Armenië - Albanië
Albanië had op bezoek bij Armenië voldoende aan een zege om zich voor het eerst in de historie te plaatsen voor een groot eindtoernooi. Dat deed de ploeg van bondscoach Gianni De Biasi op overtuigende wijze. Na negen minuten hielp een eigen doelpunt van Kamo Hovhannisyan de Albanezen op weg, waarna Ledian Memushaj en Armando Sadiku het feest compleet maakten. Door de zege eindigt Albanië op de tweede plaats achter het al geplaatste Portugal. Denemarken moet daardoor verrassend genoegen nemen met de derde plaats en zal via de play-offs het EK moeten zien te bereiken.

Faeroër - Roemenië
De laatste keer dat Roemenië op een EK aanwezig was, was in 2008. Destijds zat het land ingedeeld in een poule met Nederland, Italië en Frankrijk. Ook nu zijn de Roemenen er weer bij. Twee doelpunten van Bodescu en eentje Alexandru Maxim bezorgden de ploeg een zorgeloze avond op de Faeroër Eilanden (0-3). Daardoor is de tweede plaats in de groep, achter Noord-Ierland, een feit. Hongarije, dat met 4-3 verloor bij Griekenland, is derde en gaat de play-offs in.

Andere uitslagen:
Servië - Portugal 1-2
Finland - Noord-Ierland 1-1