Voetbal niet belangrijkste bij Oranje: Memphis en Van Persie bezig met randzaken

Voetbal niet belangrijkste bij Oranje: "Memphis en Van Persie bezig met randzaken"

13-10-2015 16:20
9

De reden dat Oranje het EK 2016 hoogstwaarschijnlijk niet gaat halen is volgens oud-international Ben Wijnstekers dat er een generatie voetballers rondloopt die te veel met zichzelf bezig is. De voormalig Feyenoorder liep met Nederland zelf de grote toernooien in 1982, 1984 en 1986 mis.

Wijnstekers weet dus hoe het voelt. "Na afloop baal je in de kleedkamer ontzettend dat je er niet bij zult zijn en vraag je je af wat je er aan had kunnen doen. Dat gevoel is heel vervelend. Je twijfelt of je wel goed bezig bent geweest en of je er alles voor over had. Je weet dat je met z’n allen gefaald hebt. Dat gevoel zullen deze jongens ook hebben", zegt de 36-voudig international tegen RTV Rijnmond.

Wijnstekers denkt niet dat Oranje het nog gaat redden. Een mogelijk gebrek aan ervaring ziet hij niet als oorzaak daarvan. "Iedereen begint over te jong of te oud, maar goed is gewoon goed. De selectie is best in orde. Louis van Gaal wist de jongens goed neer te zetten en benutte de kwaliteit optimaal. Nu zijn spelers als Memphis Depay en Robin van Persie vooral met zichzelf en randzaken bezig in plaats van met het voetbal. Guus Hiddink en Danny Blind zijn er niet in geslaagd om er een eenheid van te maken", besluit Wijnstekers.

Nederland sluit dinsdagavond de EK-kwalificatiereeks af met de wedstrijd tegen Tsjechië.