Memphis aangepakt na Oranje-exit: Leek wel alsof hij er geen zin in had

Memphis aangepakt na Oranje-exit: "Leek wel alsof hij er geen zin in had"

14-10-2015 09:05
23

Nederland kan het EK definitief op zijn buik schrijven, maar Patrick Kluivert maakt zich geen zorgen over de toekomst van Oranje. In gesprek met de NOS probeerde de oud-international positief te blijven.

"Ik ben ervan overtuigd dat het goed komt, maar op dit moment is iedereen heel erg teleurgesteld. Ik ook. Ik vind het heel triest, maar het is wel de realiteit", zei Kluivert, die hoopt dat er niet aan de stoelpoten van bondscoach Danny Blind gezaagd gaat worden.

"Ik vind het heel makkelijk om Blind de schuld te geven. Ik ben ervan overtuigd dat hij het kan, maar dan moet hij wel vanaf het begin met een eigen speelwijze en eigen team kunnen werken."

Sjaak Swart was vooral zeer teleurgesteld over het spel van Nederland tijdens de cruciale wedstrijd tegen Tsjechië. "Als je in de tweede helft tegen tien man speelt en je krijgt alsnog zes corners tegen dan doe je het heel slecht", vond het Ajax-icoon, die vooral Memphis Depay heel slecht vond spelen. "Depay had heel slechte voorzetten. Het leek wel of hij geen zin had in deze wedstrijd."

"We hebben geen vedetten in dit team. Dat mis je. Een Arjen Robben houdt in z'n eentje een complete achterhoede bezig. Dan ben je een klasse beter", aldus Swart.