Kramer krijgt bizar goed nieuws: KNVB spreekt Feyenoord-spits vrij

Kramer krijgt bizar goed nieuws: KNVB spreekt Feyenoord-spits vrij

20-10-2015 10:30
208

De beroepscommissie van de KNVB heeft Michiel Kramer vrijgesproken voor zijn klap in het gezicht van De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert. Dat is dinsdagochtend naar buiten gebracht.

Kramer verscheen maandagavond in Zeist voor de beroepscommissie in een laatste poging onder zijn schorsing uit te komen. Die poging is gelukt: de beroepscommissie acht het slaan door de Feyenoord-spits niet bewezen. Er zou alleen sprake zijn geweest van duwen. Kramer kan dus aantreden tegen AZ (thuis), Ajax (thuis, beker) en ADO Den Haag (uit).

Feyenoord trok maandagavond alles uit de kast om de beroepscommissie te overtuigen. Zo werd zelfs een bewegingswetenschapper naar Zeist gehaald om de beweging van Kramer toe te lichten. Joris van Benthem, de topjurist van de club, slaagde opnieuw in zijn poging, nadat hij ook Eljero Elia en Rick Karsdorp al vrijgesproken kreeg.

Kramer speelde tot op heden acht competitiewedstrijden voor Feyenoord en maakte daarin vier treffers. Gemiddeld scoort hij vooralsnog elke 110 minuten. Vorig seizoen kwam hij in totaal tot zeventien treffers bij ADO Den Haag.