Blind waagt voor Oranje poging bij Spaans toptalent: Hij was zeer vereerd

Blind waagt voor Oranje poging bij Spaans toptalent: "Hij was zeer vereerd"

23-10-2015 15:58
27

Danny Blind heeft Marco Asensio Willemsen gepolst voor Oranje. Het Spaanse supertalent heeft een Nederlandse moeder en is gevraagd of hij openstaat voor een uitnodiging.

De bondscoach kreeg echter niet het gewenste antwoord: Asensio Willemsen 'voelt zich Spaans' en gaat dus niet in op de interesse uit Nederland. "Hij was zeer vereerd dat we contact met hem zochten", vertelt Blind aan het Algemeen Dagblad. "Hij zei: 'dank u wel meneer Blind, maar ik kies op dit moment voor Spanje. Ik voel mij Spaans."

"We wisten al van de dubbele nationaliteit van Asensio en we hebben nu gekeken hoe hij tegenover Oranje stond", aldus de Oranje-bondscoach, die werd geholpen door Ruud van Nistelrooy. Hij kan beter Spaans en probeerde het ook bij de linksbenige middenvelder. Die bleek echter onvermurwbaar. Asensio Willemsen gaat voor zijn kans bij de nationale ploeg van Spanje.

De negentienjarige Asensio Willemsen is de zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder en staat onder contract bij Real Madrid. De Koninklijke leent hem dit seizoen uit aan Espanyol, waar hij zich heeft ontpopt tot één van de revelaties van de Primera División. Vicente Del Bosque, bondscoach van Spanje, liet zich eerder deze week al uit over het supertalent.