Kuyt verschijnt weer op voorpagina sportkrant en wordt gelinkt aan topclub

Kuyt verschijnt weer op voorpagina sportkrant en wordt gelinkt aan topclub

30-10-2015 07:59
19

Dirk Kuyt staat weer eens op de voorpagina van een Spaanse sportkrant. Hij wordt genoemd als mogelijke versterking voor FC Barcelona, dat een aanvallende aanwinst zoekt. Sport meldt dat Kuyt één van de tien namen is die in aanmerking komen voor een transfer. Ook Alexandre Pato wordt nadrukkelijk genoemd.

Robert Fernandez, de technische man van de Catalanen, heeft tien spelers naast elkaar liggen waaruit hij kan kiezen. Kuyt baarde opzien in het verleden, maar doet dat op 35-jarige leeftijd nog steeds in De Kuip. Hij is topscorer van de Eredivisie en dat is Barcelona niet ontgaan. 'Kuyt zit in zijn tweede jeugd, is fysiek ijzersterk, heeft veel ervaring en strijdlust. Dat heeft Barça ook gezien', schrijft Sport.

Wedden

Meer odds

De Feyenoorder wordt gezien als een multifunctionele aanvaller, die op bijna alle posities in de voorhoede uit de voeten kan. Daarnaast is het scorend vermogen van de Katwijker een belangrijk aspect voor Barcelona. Sport stelt ook dat het niet logisch lijkt dat Kuyt nu alweer vertrekt uit Rotterdam-Zuid. In totaal wil Barcelona ongeveer zeven miljoen euro uittrekken voor een nieuwe aanvaller.