Blind keihard voor Van Persie: Het was geen gesprek dat echt op gang kwam

Blind keihard voor Van Persie: "Het was geen gesprek dat echt op gang kwam"

02-11-2015 14:03
31

Robin van Persie behoort niet tot de selectie van Oranje voor de oefeninterlands tegen Duitsland en Wales. Bondscoach Danny Blind is streng voor de aanvaller, die in zijn ogen zelfs de beste aanvaller van Nederland is.

"Maar ik vind dat Robin na zijn overgang naar Turkije eigenlijk nooit in zijn ritme is gekomen", legde Blind uit op de persconferentie van maandag. "Hij speelt geen volledige wedstrijden, nog steeds niet. We zijn vier maanden verder en hij heeft geloof ik één volledige wedstrijd gespeeld."

"Dat is geen goed teken", was de keuzeheer stellig. "Als je topvoetbal bedrijft, moet je meerdere malen achter elkaar negentig minuten kunnen spelen. Dan ben je fit genoeg om geselecteerd te worden. En ik vind Robin ook niet goed spelen. Ik vind hem niet scherp en niet fris."

Blind kiest daarom voor andere opties. "We gaan een nieuwe periode in, dan moet ik andere spelers op die posities zien. Ik moet naar de toekomst kijken. Maar dit is zeker niet voorgoed, ik heb hem alleen niet geslecteerd voor deze twee wedstrijden."

"In potentie is hij nog steeds onze beste spits, maar hij moet er meer uithalen", vervolgde Blind, die daar ook met Van Persie over sprak. "Hij heeft me aangehoord, maar het was geen gesprek dat echt op gang kwam. Hij zal enorm teleurgesteld zijn."