Uitblinkende Robben ergert zich: Dat mag niet op dit niveau

Uitblinkende Robben ergert zich: "Dat mag niet op dit niveau"

13-11-2015 23:13
1

Arjen Robben was vrijdagavond dé grote uitblinker bij het Nederlands elftal. In Cardiff werd een 3-2 overwinning geboekt, mede dankzij twee treffers van de aanvoerder van Oranje. 

"Je kan altijd kanttekeningen plaatsen en dingen benoemen die niet goed gaan", vertelde Robben direct na afloop van de wedstrijd voor de camera van SBS6. "In de eerste helft hebben we goede controle en spelen we goed."

"We moeten nog scherper zijn, winnaarsmentaliteit hebben. We krijgen weer twee goals tegen, dat mag niet op dit niveau", ergerde de vedette van Bayern München zich over de tegengoals die Nederland incasseerde. Over de uiteindelijk uitslag was hij gematigd tevreden. "We zijn nu opnieuw begonnen, met vandaag een beetje het oude systeem. We moeten daaraan werken, maar ik heb een goed gevoel naar de toekomst."

Met Bayern heeft Robben bepaald dat hij het aanstaande oefenduel met Duitsland aan zich voorbij laat gaan. "Van tevoren is dat afgesproken. Je moet daar wel slim mee omgaan en ik moet verantwoordelijkheid nemen naar mijn club. Ik wil nu stabiel worden en tot aan de winterstop fit blijven."