Duitsland geeft zonder Neuer en vijf anderen 'signaal' af tegen Oranje

Duitsland geeft zonder Neuer en vijf anderen 'signaal' af tegen Oranje

15-11-2015 17:15
7

Het Nederlands elftal werkt dinsdag de veelbesproken oefeninterland in Hannover af tegen een gedevalueerd Duitsland. Een vijftal internationals heeft zich afgemeld.

Manuel Neuer, Bastian Schweinsteiger en Lukas Podolski krijgen rust van bondscoach Joachim Löw, terwijl Jerome Boateng en Jonas Hector door respectievelijk een knie- en dijblessure ontbreken in de achttienkoppige selectie van Duitsland voor de ontmoeting met Oranje. Dat melden Duitse media zondag. Ook Leroy Sané haakt af na zijn debuut. Het talent van Schalke 04 meldt zich bij Jong Duitsland.

De vele afmeldingen bij de nationale ploeg van Duitsland voeren allerminst de boventoon. Op de dag dat bekend werd dat de oefeninterland van dinsdag in Hannover wél doorgaat, vindt teammanager Oliver Bierhoff dat het treffen met de westerburen een heel andere lading heeft gekregen door de gebeurtenissen in Parijs.

"Het is zeer belangrijk een signaal af te geven", laat Bierhoff weten op de website van de DFB. "Het hele team - spelers, trainers en staf - is nog steeds zwaar aangedaan. Maar we weten allemaal dat het zeer belangrijk is om als nationale ploeg voor onze normen en waarden te staan. Onder de huidige omstandigheden is de sportieve waarde van de wedstrijd tegen Nederland natuurlijk minder."