Het goede van deze beslissing is dat je met z'n allen niet wijkt voor terreur

"Het goede van deze beslissing is dat je met z'n allen niet wijkt voor terreur"

16-11-2015 07:25

In Hannover staat dinsdag de altijd beladen interland tussen Duitsland en Nederland op het programma, maar van grote rivaliteit is op dit moment geen sprake. In het licht van de aanslagen in Parijs is een spreekwoordelijke strijd op leven en dood ongepast, erkent ook Danny Blind.

Duitsland - Nederland is van oudsher een confrontatie met veel prestige en sportieve rivaliteit. "Maar nu wordt het toch wel een andere wedstrijd", zegt Blind in het Algemeen Dagblad. "Het belang van Duitsland - Nederland komt nu in een reëler perspectief tot het leven te staan. Eigenlijk in het enig juiste perspectief. Als de spelers morgen het veld op gaan, zijn ze voetballers die nog steeds willen presteren en winnen. Maar er zal nu veel meer gerelativeerd worden. Terecht."

Blind is wel blij met het doorgaan van het duel. Er was even sprake van afgelasting, omdat de Duitsers vrijdagavond in Parijs waren en flink geschrokken zijn. "Het goede van de beslissing is dat je met z'n allen niet wijkt voor terreur", stelt de bondscoach. "Maar wij hadden uiteraard elke beslissing van wel of niet spelen gerespecteerd. Ik kan me heel goed voorstellen wat de Duitse spelers doorgemaakt hebben vrijdag in Parijs. Als men probeert om het stadion binnen te komen en je hoort tijdens het spelen de ontploffingen, dan heeft dat een enorme impact. Nee, zelf heb ik gelukkig nooit iets dergelijks meegemaakt."