Aan Oranje gelinkte bondscoach stopt ermee na Ibrahimovic-nekslag

Aan Oranje gelinkte bondscoach stopt ermee na Ibrahimovic-nekslag

17-11-2015 23:53
2

Morten Olsen houdt het voor gezien als bondscoach van Denemarken. Na een dienstverband van liefst zestien jaar maakte hij dinsdagavond zijn vertrek bekend.

Olsen (66) had al aangekondigd dat hij na het EK van volgend jaar in Frankrijk zou stoppen, maar zijn afscheid werd aanzienlijk vervroegd door de uitkomst van de play-offs om een EK-ticket. Zweden was daarin over twee wedstrijden te sterk (2-1 en 2-2), mede door in totaal drie doelpunten van Zlatan Ibrahimovic.

Onder Olsen, 102-voudig international, plaatste Denemarken zich voor de WK's van 2002 en 2010 en voor de EK's van 2004 en 2012. Op het EK van drie jaar geleden werd Oranje de das omgedaan. Olsen had als trainer ook Ajax onder zijn hoede, in het seizoen 1997/1998. De club werd toen kampioen en bekerwinnaar en in de UEFA Cup reikte het tot de kwartfinales.

In een eerder stadium werd de ervaren coach gelinkt aan het bondscoachschap bij het Nederlands elftal. Danny Blind lijkt ondanks het mislopen van het EK in Frankrijk het volledige vertrouwen te genieten van de KNVB.