Toen ik mijn bankrekening bekeek en zag dat de helft weg was, heb ik gevloekt

"Toen ik mijn bankrekening bekeek en zag dat de helft weg was, heb ik gevloekt"

18-11-2015 18:09
1

Ooit gold Yassine El Ghanassy als een van de grootste talenten van België, maar door enkele verkeerde carrièrekeuzes belandde hij op een zijspoor. "Op een gegeven moment ben ik zelfs begonnen te zuipen."

Nadat El Ghanassy zeven jaar geleden doorbrak bij AA Gent, stonden de grote clubs in de rij. Het werden uiteindelijk mislukte avonturen bij West Bromwich Albion, sc Heerenveen en Al Ain. Bij het Noorse Stabaek ging het dit jaar wat beter, maar momenteel zit de aanvaller nog wel zonder club. Toch bevindt hij zich niet meer in een dip.

El Ghanassy kan inmiddels terugblikken op een zwarte periode. "Ik ging om de twee, drie dagen uit. Zeker toen ik zonder club zat. Dan sta je om drie uur 's middags op, je voelt je slecht en je gaat uit om te vergeten hoe diep je zit. Toen ik mijn bankrekening bekeek en zag dat de helft weg was, heb ik gevloekt. Fuck, wat heb ik gedaan!", vertelt hij in een interview met Knack Sportmagazine.

"Waarom ben ik daar naartoe gegaan? Waarom heb ik dat betaald? Waarom heb ik die gast geld gegeven? Terwijl je heel goed weet dat die dat niet gaat terugbetalen. Altijd dezelfde stommiteiten, dag en nacht. En wat doe je dan om dat te vergeten? Je gaat uit. Want als je thuis blijft dan loop je de muren op en bega je misschien nog grotere stommiteiten. Ik moet mijn ouders dankbaar zijn, want toen ze weet kregen van al die uitgaven, hebben ze de kraan dichtgedraaid. Ik kon niet meer aan mijn rekening. Dat was voor ik bij Stabæk tekende."

Uiteindelijk belandde El Ghanassy in een depressie. "Ja. Je wordt gedwongen om uit te gaan, je slaapt tot drie uur 's middags, je eet maar wat en je vergeet dat je voetballer bent. Je zoekt een uitweg, als het Brussel niet is, dan Parijs... het is een vicieuze cirkel. Op een bepaald moment ben ik zelfs beginnen te zuipen. Ik dacht dat mijn carrière toch voorbij was, niemand nam me nog ernstig."