KNVB knikkert club uit bekertoernooi: We worden hier wel erg hard gestraft

KNVB knikkert club uit bekertoernooi: "We worden hier wel erg hard gestraft"

19-11-2015 10:38
7

Woensdag werd bekend dat de KNVB Kozakken Boys uit het bekertoernooi heeft gezet. De amateurclub uit Werkendam liet op 28 oktober tegen HBS (1-2) Madjer Lukoki invallen, terwijl hij niet op het wedstrijdformulier stond. Kozakken Boys is teleurgesteld over de beslissing van de KNVB.

"We worden hier wel erg hard gestraft. Onze visie hierop komt duidelijk niet overeen met die van de KNVB. Iedereen is vooral erg teleurgesteld", zegt Henk de Goeij, bestuurslid van Kozakken Boys, tegen Omroep Brabant.

"We hebben die wedstrijd sportief gewonnen", vervolgt een balende De Goeij. "Je kunt het uitleggen zoals je het wilt. Maar het was een slippertje op het wedstrijdformulier. Van een vrijwilliger, een man die het al jaren doet. Jammer dat de KNVB nu zo oordeelt. Tijdens de wedstrijd hebben ze de bewuste wissel gewoon toegestaan. De bureaucratie wint het van het sportieve."

Kozakken Boys kan geen beroep aantekenen tegen het beroep. Toch laat De Goeij het er niet bij zitten. "We gaan met onze advocaten om de tafel zitten." Door het besluit loopt de topklasser een wedstrijd tegen AZ mis. HBS neemt die plek nu over en zal het op 16 december in het bekertoernooi opnemen tegen de Alkmaarders.