Lof voor Ajax-defensie: Dijks speelde fantastisch, Tete en Veltman trouwens ook

Lof voor Ajax-defensie: "Dijks speelde fantastisch, Tete en Veltman trouwens ook"

22-11-2015 09:34
5

Ajax kwam wat moeizaam uit de startblokkentegen SC Cambuur, maar rekende uiteindelijk met 5-1 af met de Friese ploeg. "Het begin ging niet zoals gepland", gaf Jaïro Riedewald na afloop van de wedstrijd toe in gesprek met AjaxPrimeur.

"De eerste vijftien, twintig minuten waren we zoekende. Je weet niet met wat voor instelling ze hier naartoe komen. Ze kunnen er vol op gaan, de duels aangaan of afwachten. Ze deden dat tweede. Dan is het aan ons om de ruimtes te vinden, het balletje rond te laten gaan en snel te handelen." Daar slaagde Ajax moeilijk in, maar in de 25e minuut stond het wel 1-0 via Joël Veltman.

"Het is lekker dat je uit een standaardsituatie de wedstijd openbreekt", aldus Riedewald. "We scoorden eigenlijk uit het niets. De supporters gaan daarna weer juichen, wij krijgen weer meer vertrouwen en weten de ruimtes beter te vinden. Dat geeft een extra boost om het tempo wat op te schroeven."

Toch kwam Cambuur weer snel langszij, voordat Ajax definitief afstand nam. Riedewald was zijn man bij de tegentreffer even kwijt. "Hij komt voor me en werkt hem in de korte hoek binnen. Het is een stukje scherpte. Je hebt net de 1-0 gemaakt en kort daarna krijg je de 1-1. Dat is zonde en dat soort kleine dingen moeten eruit. Je geeft ze onnodig hoop. Dat had niet gehoeven."

Via goals van Arek Milik en Davy Klaassen ging de thuisploeg alsnog comfortabel rusten. Na de thee maakte Amin Younes er nog 5-1 van. Riedewald heeft echter ook oog voor zijn mede-verdedigers. "Het was overall een goede wedstrijd. Zeker Mitchell Dijks speelde fantastisch. En Kenny (Tete, red.) en Joël (Veltman, red.) ook."

Na de interlandperiode en met het oog op het Europa League-duel tegen Celtic van komende week een welkome opsteker. "We zijn pas sinds donderdag weer met de hele groep. Dan is het lekker dat je zo'n wedstrijd kan spelen met een mooie uitslag. En nu gaan we met een goed gevoel naar Celtic kijken."