Ajax liet jonge Zivkovic aan zijn lot over: Volgens mij werkt dat niet

Ajax liet jonge Zivkovic aan zijn lot over: "Volgens mij werkt dat niet"

22-11-2015 11:22
27

Willem II-trainer Jurgen Streppel heeft dit seizoen de beschikking over Ajax-huurling Richairo Zivkovic. De coach merkt niets van de reputatie van de aanvaller als 'moeilijke jongen'.

"Ik heb nog nooit problemen met hem gehad. Nul problemen", zei Streppel zondag aan De Tafel van Kees op FOX Sports. "Waar ik veel meer problemen mee had is dat hij niet de kwaliteiten liet zien die hij wel heeft. Maar wij merken helemaal niets van die stempel."

De Willem II-coach denkt te weten waarom Zivkovic na zijn overstap van FC Groningen naar Ajax niet helemaal uit de verf kwam in Amsterdam. "Als je zo jong bent, je komt in Amsterdam wonen en je moet zelf koken, dan heb je wat begeleiding nodig. Mijn zoon is negentien, die zou ik niet alleen in Amsterdam neerzetten. Nee, dat heb ik niet met Ajax besproken. Wel met Richairo. Wij hebben Bruno Andrade een aantal jaar geleden gehaald. Ja, dan kun je hem gewoon in een flatje zetten en hem zelf laten presteren, maar volgens mij werkt dat niet."

Streppel merkt dat Zivkovic, die inmiddels als buitenspeler speelt, sinds zijn komst naar Tilburg 'een stukje verder' is. "Hij moest wennen aan Willem II en aan mij. Maar hij is nu wel bereid om te luisteren en heel hard te werken. Tegen PSV speelde hij niet groots, maar heeft hij wel hard gewerkt voor het elftal."