VP's Elftal van de Week: Ajax en Feyenoord samen met 'extreem goede speler'

VP's Elftal van de Week: Ajax en Feyenoord samen met 'extreem goede speler'

23-11-2015 10:00
8

Ajax en Feyenoord scoorden afgelopen weekend vijf keer tegen respectievelijk SC Cambuur en FC Twente en leveren dus de nodige spelers voor VP's Elftal van de Week. Ook PEC Zwolle is goed vertegenwoordigd.

Benjamin Kirsten (NEC)
De zoon van ex-international van Duitsland Ulf Kirsten stijgt boven zichzelf uit onder de lat van NEC. In deze vorm is er geen enkele reden om hem te vervangen, zodra zijn concurrenten weer fit zijn.

Bart van Hintum (PEC Zwolle)
Piekfijne assists bij de goals van Wouter Marinus en Lars Veldwijk. De aanvoerdersband om zijn arm leek de linksback van PEC Zwolle superkrachten te geven.

Joël Veltman (Ajax)
Een doelpunt, een assist en verdedigend een dikke voldoende. Veltman is bezig aan een goede reeks wedstrijden in dienst van Ajax, dat opvallend weinig goals om de oren krijgt.

Mitchell Dijks (Ajax)
Een heerlijke avond voor de linksback van Ajax. Vrijwel alles ging in de Arena over de linkerkant en dat dwong Dijks volledig af met zijn spel.

Davy Klaasssen (Ajax)
Lijkt alle fysieke malheur van de laatste weken van zich af te hebben geschud. Is dodelijk effectief voor het doel, wat tegen SC Cambuur weer tot uiting kwam met twee doelpunten.

Simon Gustafson (Feyenoord)
Mocht weer eens als tien beginnen en dat betaalde zich dubbel en dwars uit. Met de 1-0 en 2-0, zijn eerste treffers in De Kuip, zette hij Feyenoord op het goede spoor tegen het zwakke FC Twente.

Sander van de Streek (SC Cambuur)
Zal ondanks de ruime nederlaag in Amsterdam lekker hebben geslapen. Met zijn gelijkmaker zorgde hij even voor hoop in de Leeuwardense harten.

Ryan Thomas (PEC Zwolle)
Ron Jans noemde hem zaterdag een 'extreem goede teamspeler' en dat was terecht. Met het spel dat hij etaleerde tegen het hulpeloze Roda JC is hij materiaal voor Ajax, PSV of Feyenoord.

Dirk Kuyt (Feyenoord)
Toont geen enkele vorm van slijtage als leider van Feyenoord. Na de K2 met Salomon Kalou vormt Kuyt nu een K2 met Rick Karsdorp. De twee heersen aan de rechterkant.

Erik Falkenburg (Willem II)
Als zijn teamgenoten het niet doen, dan staat Falkenburg wel op. De gelegenheidsspits scoorde twee keer in het 2-2 gelijkspel tegen PSV.

Vincent Janssen (AZ)
De kritiek op zijn spel zal waarschijnlijk nooit verstommen, maar Janssen maakt ze de laatste tijd wel héél makkelijk. Dat kan nog leuk worden dit seizoen, met Mounir El Hamdaoui aan zijn zijde.