Emoties laaien op in Den Haag: Dachten dat ik nooit meer zou spelen voor ADO

Emoties laaien op in Den Haag: "Dachten dat ik nooit meer zou spelen voor ADO"

22-11-2015 22:42
10

Aan het begin van het seizoen leek er voor Timothy Derijck nog weinig perspectief te zijn bij ADO Den Haag. Inmiddels heeft de Belgische routinier zich onder Henk Fraser weer in de basis gespeeld. In het thuisduel met Vitesse (2-2) eiste hij zelfs een strafschop op. 

Scheidsrechter Bas Nijhuis wees in de vijftigste minuut resoluut naar de stip en Derijck twijfelde geen moment. "Omdat ik wist dat ik ging scoren. We zaten te eten en Robert Zwinkels vroeg wie de penalty's ging nemen als Roland Alberg er niet is. Ik zei gelijk: Ik ga het gewoon doen", vertelt hij aan Omroep West. "Een paar jaar geleden heb ik tegen FC Groningen in de play-offs voor Europees voetbal ook de eerste genomen, omdat ik belangrijk wou zijn voor het team en dat wil uitstralen. Gelukkig is dat gelukt."

Na zijn rake penalty was goed te zien dat er de nodige emoties loskwamen bij Derijck. "Dat is natuurlijk mooi. Ik heb tegenslagen gekregen, maar daar heb ik me gelukkig overheen gezet. Aan het begin van het jaar hadden mensen al gezegd en gedacht dat ik nooit meer zou spelen voor Den Haag. Nu is iedereen denk ik weer helemaal om en daar ben ik blij om. Ik ben blijven geloven dat ik het niveau zeker nog aankan. Blij dat ik daaraan heb vastgehouden."

Ruben Schaken heeft veel respect voor zijn collega. "Ik zei tegen Mike Havenaar dat hij 'm moest nemen, omdat ik weet dat Mike wel een zekerheidje is. Maar Timothy speelt hier al jaren en kent het klappen van de zweep. Hij is oud en wijs genoeg om zijn verantwoordelijkheid te pakken. En ik vond ook dat hij fantastisch speelde. Hij heeft heel diep gezeten, maar hij heeft zich fantastisch teruggeknokt."