Ik heb de stappen gemaakt die nodig zijn om aan te haken bij Ajax

"Ik heb de stappen gemaakt die nodig zijn om aan te haken bij Ajax"

23-11-2015 08:00
14

Mitchell Dijks won zaterdag met Ajax gemakkelijk van SC Cambuur (5-1). De linksback werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Opvallend. "Het is als linksback bijzonder als je tot man van de wedstrijd wordt gekozen in een duel waarin vijf treffers vallen."

In De Telegraaf gaat hij in op zijn prestaties. "Ik heb lekker gespeeld, ben dagelijks hard aan het werk en dan is het voor jezelf heerlijk om zo te spelen. Het is een bevestiging dat ik bij SC Heerenveen en Willem II de stappen heb gemaakt die nodig waren om aan te haken bij Ajax", stelde Dijks, die zelfvertrouwen heeft. "De trainers staat honderd procent achter me. Op trainingen leren ze me veel bij."

"De dag voor de wedstrijd trainen we voorzetten. En Frank de Boer en Dennis Bergkamp komen dan vaak aan mijn kant staan. Ze zeggen dan wanneer en hoe ik de bal moet spelen. Zo leer ik de vroege voorzet te geven, zonder dat ik een directe tegenstander voorbij hoef. Maar ik train bijvoorbeeld ook veel op koppen", vervolgt de speler, die weer kan spelen na wat blessures. "Ik heb een eigen krachttrainer en een fysio, doe aan yoga, maar uitgerekend bij mij gebeurt dat dan. Maar dat ligt achter me."