Mike zei: 'Kel, het was geen strafschop, maar ik móet wel misbaar maken'

"Mike zei: 'Kel, het was geen strafschop, maar ik móet wel misbaar maken'"

23-11-2015 08:31
13

Mike Havenaar en Kelvin Leerdam kennen elkaar goed, door hun gezamenlijke periode bij Vitesse. Maar Leerdam voelde zich afgelopen weekeinde flink genaaid door de spits van ADO Den Haag. Door een valpartij kreeg ADO een strafschop tegen Vitesse en daardoor werd de eindstand op 2-2 bepaald.

"Mike zei het nog tegen me: 'Kel, het was geen strafschop, maar ik móet wel misbaar maken'", vertelde Leerdam in gesprek met het Algemeen Dagblad. Henk Fraser, trainer van ADO: "Eerlijk gezegd heb ik het zwaarder gezien, maar ik heb als verdediger ook geleerd dat je zeker in dat gebied van je tegenstander af moet blijven. Dat hou ik mijn spelers ook voor." Maar Havenaar is duidelijk: "Het was geen penalty, bekijk de beelden maar."

Arbiter Bas Nijhuis ging af op het advies van zijn assistent. "Ik wilde zekerheid. Hij geeft aan: 'vasthouden van Leerdam', waarbij het shirt omhoog wordt getrokken. Honderd procent strafschop." Leerdam voelde zich zwaar genaaid en liet dat ook weten aan Nijhuis. "Hij gaf me een hand en zei netjes 'fijne avond'. Nee, dat zit er niet meer in, die fijne avond, al moet ik zeggen dat we de schuld van dit puntenverlies bij onszelf moeten zoeken." Peter Bosz, trainer van Vitesse, wilde niks kwijt. "In Nederland mag je schijnbaar hier niet je mening over geven, anders word je geschorst."