Als Bergkamp deze goal maakt, gaat die de hele wereld over

"Als Bergkamp deze goal maakt, gaat die de hele wereld over"

23-11-2015 08:55
3

Dennis Bergkamp scoorde in zijn carrière vaak met zijn befaamde lob. Maar Michael de Leeuw van FC Groningen kan het ook, zo liet hij zien tegen hekkensluiter De Graafschap (1-2 winst). Met een geweldige goal leidde hij de eerste uitzege van Groningen in.

De Leeuw kapte zijn tegenstander Ted van de Pavert tot twee keer toe goed uit en liet De Graafschap-doelman Hidde Jurjus kansloos met een fabelachtige stift in de verre hoek. "Als Bergkamp deze goal maakt, gaat die de hele wereld over", zei trainer Erwin van de Looi in De Telegraaf. "Deze was heel mooi. Zo mooi heb ik ze niet vaak gemaakt", voegde De Leeuw daarnaan toe.

Hoe goed De Leeuw is? "Hij is misschien wel zo goed als zijn goal", vervolgt Van de Looi. De Leeuw besluit: "Grappig is dat er zich op de training ook zo'n situatie voordeed en toen lukte het ook de bal binnen te chippen. Ik wilde eerst nog de tegenstander opzoeken en kijken of ik iemand vrij voor het doel kon zetten. Toen kapte ik hem twee keer uit en legde de bal in de verre hoek. Het gebeurt intuïtief."