De Boer benoemt absoluut voordeel voor Ajax: Mooie bijkomstigheid voor ons

De Boer benoemt absoluut voordeel voor Ajax: "Mooie bijkomstigheid voor ons"

23-11-2015 19:24
3

Komende donderdag speelt Ajax in de Europa League tegen Celtic. In Schotland moet de formatie van Frank de Boer winnen om de kans op Europese overwintering in leven te houden. De Boer heeft vertrouwen en noemt een voordeel waar Ajax baat bij zou kunnen hebben.

De oefenmeester reist met een goed gevoel af naar Schotland. "Maar Celtic is geen Cambuur, dus we moeten een tandje bijschakelen tegen dit soort tegenstanders. We hebben wel het vertrouwen dat we een goed resultaat kunnen neerzetten. Dat heeft Molde ook bewezen daar, maar het zal best lastig worden", verklaart De Boer in gesprek met AjaxTV.

Het Noorse Molde - dat al geplaatst is voor de volgende ronde - treft Fenerbahce. De Turken moeten een keer verliezen en Ajax moet beide duels winnen om plek twee over te nemen. "Ik hoop dat Molde hun plicht doet, maar het is al ongelofelijk als ze winnen van Fenerbahce. Het voordeel is wel dat ze op kunstgras spelen, volgens mij hebben veel spelers van Fenerbahce nog nooit op kunstgras gespeeld. Dat is een mooie bijkomstigheid voor ons. Laten we hopen dat zij daar moeite mee hebben en punten morsen. Maar dan moeten wij wel winnen, natuurlijk.