De Boer: Het kan zomaar zijn dat hij er over drie weken écht moet staan

De Boer: "Het kan zomaar zijn dat hij er over drie weken écht moet staan"

23-11-2015 20:07

Vaclav Cerny mocht tegen SC Cambuur minuten maken in het eerste van Ajax. Het zeventienjarige supertalent van de Amsterdammers klopt volgens De Boer nadrukkelijk op de deur van de hoofdmacht van Ajax. De trainer is zeer lovend over de Tsjechische aanvaller.

"Vaclav is natuurlijk een van de grote talenten van Ajax op dit moment die aan de deur klopt van het eerste elftal. Hij heeft snelheid en een individuele actie. Dat zoek je natuurlijk op de flanken. Door de blessure van Anwar El Ghazi - die ook die kwaliteiten in zich heeft - zoek je naar zulke spelers. Dan moet je hem dat ook gunnen en hem laten proeven. Het kan zomaar zijn dat hij er over drie weken écht moet staan, dan moet hij wel voorbereid zijn", aldus De Boer in gesprek met AjaxTV.

Wedden

Meer odds

Lasse Schöne stond voor een jubileum tegen Cambuur. De Deense middenvelder speelde namelijk zijn honderdste Eredivisieduel voor Ajax. "Jammer dat hij dat niet kon opluisteren met een doelpunt. Hij was er dichtbij, maar hartstikke leuk voor hem. Dan mag hij met mij meedoen met Lucky Ajax", lacht De Boer.