Plan Cruijff hielp Ajacied: Ze hebben de nieuwe methode op mij getest

Plan Cruijff hielp Ajacied: "Ze hebben de nieuwe methode op mij getest"

23-11-2015 22:57
6

Kenny Tete is inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal van Ajax-coach Frank de Boer. En dat terwijl hij een jaar geleden nog onbekend was bij de meeste voetbalsupporters. De verdediger verbaast zichzelf ook nog wel eens.

Tete staat inmiddels met name bekend vanwege zijn harde, maar uitstekende tackles op de bal. Toch heeft de rechtsback nog meer in zijn mars. "Ik kan echt wel aardig voetballen, hoor", vertelt hij in gesprek met Ajax Life. "Wat is een typische Ajax-speler? Sierlijk? Misschien op het middenveld wel. Ik heb veel pit, dat zie je misschien niet altijd terug bij Ajax-spelers. Maar dat ik fysiek sterk ben, is niet puur iets van mezelf. Dat komt ook door de aanpak van de club."

De verdediger herinnert zich nog goed hoe in de jeugdopleiding werd geconfronteerd met de invoering van het Plan Cruijff. "Ze hebben de nieuwe methode een beetje op mij getest, ik was één van de eerste jongens die meer individuele training kreeg en voelde me daardoor wel speciaal. Ik kreeg meer aandacht dan de rest en merkte dat ik sneller ontwikkelde."