Ajax heeft weer een plekje voor rechtsback, twee jongelingen mee naar Schotland

Ajax heeft weer een plekje voor rechtsback, twee jongelingen mee naar Schotland

24-11-2015 14:53
10

Ajax-trainer Frank de Boer neemt naast Donny van de Beek nog een jongeling mee naar Schotland voor het Europa League-duel tegen Celtic. Vaclav Cerny behoort net als tegen SC Cambuur (5-1) tot het keurkorps.

Ajax reist woensdag met twintig spelers af naar Glasgow, waar een dag later om 21.05 uur wordt afgetrapt. Ricardo van Rhijn keert terug in de selectie en ook voor doelman Andre Onana is een plekje vrijgemaakt. Zij kwamen maandagavond nog negentig minuten in actie tijdens het Jupiler League-duel van Jong Ajax tegen Jong PSV (3-3). Daarin deed ook Van de Beek een uur mee.

Thulani Serero liep tegen een Cambuur een blessure op en moet het treffen met de Schotten aan zich voorbij laten gaan. Hij voegde zich bij Daley Sinkgraven (knie), Riechedly Bazoer (bovenbeen) en Anwar El Ghazi (enkel) in de ziekenboeg.

Ajax werkt daags na de wedstrijd tegen Celtic nog een training op Schotse bodem af. De selectie keert vrijdag aan het einde van de middag terug in Amsterdam.

De selectie: Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Mike van der Hoorn, John Heitinga, Viktor Fischer, Arek Milik, Davy Klaassen, Amin Younes, Yaya Sanogo, Lasse Schöne, Jairo Riedewald, Kenny Tete, Andre Onana, Nick Viergever, Nemanja Gudelj, Diederik Boer, Mitchell Dijks, Donny van de Beek en Vaclav Cerny.