'Onbegrijpelijk' gedrag van Groningen-fans heeft boete als gevolg; club dreigt

'Onbegrijpelijk' gedrag van Groningen-fans heeft boete als gevolg; club dreigt

24-11-2015 15:50
11

De UEFA heeft FC Groningen een boete opgelegd voor diverse incidenten tijdens de thuiswedstrijd in de Europa League tegen Slovan Liberec. De Groningers moeten een bedrag van 28.000 euro overmaken.

Volgens de UEFA maakten de fans van FC Groningen zich onder meer schuldig aan het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen op het veld. Algemeen directeur Hans Nijland neemt het de schuldige supporters kwalijk dat er een boete door de UEFA is uitgedeeld.

"Wij balen hier stevig van, zeker omdat een ieder weet dat het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen ten strengste verboden is", zegt Nijland op de website van FC Groningen. "Dat uitgerekend een deel van onze eigen supporters hun eigen club zo onnodig op kosten jaagt, is voor ons onbegrijpelijk en onacceptabel. Wij zijn voornemens de boetes, die ons zijn opgelegd, op hen te verhalen en bovendien kunnen de daders rekenen op een stadionverbod."

Tijdens het komende bezoek aan Olympique Marseille zullen er geen fans meereizen vanwege de terreurdreiging in Frankrijk. Hoewel Groningen al uitgeschakeld is, heeft de club volgens Nijland nog genoeg om voor te strijden. "Wij willen met opgeheven hoofd de Europa League verlaten en dit betekent dat we ook tegen favoriet Olympique Marseille – hoe lastig dit ook zal worden – een resultaat willen halen. Daarnaast willen we punten vergaren voor het Nederlands voetbal, met het oog op de Europese ranking van ons land."